Joke studeerde in 2018 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als optie manuele therapie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarop volgend vervolledigde ze in 2019 haar specialisatie manuele therapie aan Universiteit Gent. Ook nu volgt ze nog regelmatig bijscholingen over diverse onderwerpen binnen de sportkinesitherapie en manuele therapie. Daarnaast behaalde ze in 2020 het label van KineCoach in de cardiale revalidatie om personen met cardiale problematiek nog beter te kunnen begeleiden.

Haar interesse in bewegen en het menselijk lichaam werd opgewekt door haar passie voor verschillende sporten: van gymnastiek en klimmen tot snowboarden. Zo is ze onder andere nog steeds actief als trainster van de competitiegymnasten bij Turnclub Yzervast.

Onder het motto “revalidatie is teamwork”, zet ze telkens weer haar beste beentje voor bij de begeleiding van elke patiënt, waarbij het andere beste beentje van de patiënt zelf komt. Als kinesitherapeut in Revalab Avelgem vindt ze het zeer belangrijk om het verhaal van de patiënt te combineren met een adequate aanpak, waarin manuele behandeling en een actief oefenschema centraal staan.