Lage rugklachten staan helemaal bovenaan de lijst van klachten waarmee patiƫnten de kinesitherapeut bezoeken. Ook nekklachten vinden we terug in de top vijf, zowel bij vrouwen als mannen.

Curatieve behandelingen zoals manuele therapie en gespecialiseerde McKenzie-therapie helpen je van de klachten af. Maar nog beter is klachten voorkomen. En daarom zijn er de nekschool en rugschool.

Inzicht in de eigen rugproblematiek en ergonomisch advies op maat

De rugschool en nekschool zijn er voor mensen met chronische rug- en nekklachten of als onderdeel van een revalidatie na een operatie aan de rug of nek. Heel concreet laten we je stapsgewijs zien hoe je een goede nek- en rughygiƫne ontwikkelt.

We leren je hoe nekproblemen en rugklachten ontstaan en hoe je ze eenvoudig kunt vermijden. Dat gebeurt op een heel praktische wijze met situaties uit het dagelijks leven, zoals:

  • Wat is de beste manier om een voorwerp te tillen?
  • Hoe zit ik rugvriendelijk aan mijn bureau?
  • Welke hoogte en afstand zijn ideaal om mijn computerscherm te gebruiken zonder mijn nekspieren te belasten?
  • Hoe vermijd ik rugklachten tijdens het sporten?

Rugschool en nekschool bij Revalab

De rugschool en nekschool richten zich op alle leeftijden. Ze zijn er zowel voor mensen met als zonder een voorgeschiedenis van nek- en rugklachten. Tijdens de oefeningen is er ook ruime aandacht voor de omliggende spiergroepen (bekkenbodemspieren, schouderspieren, buikspieren).

Heb je nek- of rugklachten of nog vragen over onze nekschool en rugschool? Maak een afspraak in de praktijk.