Relaxatietherapie laat je letterlijk en figuurlijk op adem komen. Woelige tijden zorgen onder meer voor slaapproblemen, chronische stress, burn-out, vermoeidheid, chronische pijnklachten, concentratiestoornissen en angstgevoelens. Relaxatietherapie richt zich zowel op lichamelijke als mentale rust.

Een goede ademhaling is een gecontroleerde ademhaling

Een van de manieren om tot rust te komen is door middel van ademhalingsoefeningen. We focussen daarbij op een goede buikademhaling. Een buikademhaling verlicht de druk op de borst en zorgt automatisch voor rust. Het is effectief bij hyperventilatie.

Een gezonde geest in een gezond lichaam 

Relaxatietherapie omvat een breed spectrum aan methodes om rust te creëren. Relaxatiemassage en algemene meditatie- en ontspanningsoefeningen laten toe om even de pauzeknop van je gedachten in te drukken.

Op die manier komt niet alleen je geest maar ook je lichaam tot rust. Heel wat fysieke problemen zoals maag- en darmproblemen, een verhoogde bloeddruk en futloosheid zijn immers het directe gevolg van onrust en een beschadigd mentaal welzijn.

Meer weten over relaxatietherapie bij Revalab in Avelgem?  

Eerst en vooral zijn we tijdens een eerste bezoek een luisterend oor. We hebben aandacht voor jouw klachten. Daarna gaan we samen op zoek naar de relaxatietechnieken die het best bij je passen. We werken eventueel nauw samen met een psycholoog of huisarts.

Bij Revalab in Avelgem kun je terecht bij Sofie Deprez, Nele Vantieghem, Joke Vanoosthuyse, Aaron Devlieger en osteopaat Pieter De Niel.

Kamp je met paniekaanvallen, heb je chronische stress of ervaar je slaapproblemen? Wil je meer weten over ademhalingsoefeningen en andere manieren om tot rust te komen? Maak een afspraak in onze praktijk.