Bij functionele training bootsen we tijdens de trainingsoefeningen houdingen na uit het dagelijks leven. In tegenstelling tot fitness, waarbij vaak slechts één spiergroep wordt getraind, ligt de focus op de volledige spierketen. Functionele training is dus een algehele lichaamstraining. Het doel hoeft daarbij heus niet spectaculair te zijn. In het dagelijks leven kunnen functioneren zonder klachten is vaak al voldoende.

Belangrijk bij revalidatie en blessurepreventie

Om normaal klachtenvrij te functioneren is het belangrijk om blessures te voorkomen. En, als ze zich dan toch voordoen, zo efficiënt mogelijk te revalideren en zo vlug mogelijk klachtenvrij te zijn. Functionele training speelt dan ook een cruciale rol bij revalidatie en blessurepreventie.

Functionele training met de focus op rompstabiliteit

Een sleutelpositie is daarbij weggelegd voor de rompspieren. Ze zorgen voor stabiliteit van het lichaam. Onvoldoende sterke rompspieren zorgen ervoor dat de stevigheid van de wervelkom afneemt. Het spreekt dan ook voor zich dat bij functionele training sterk op rompstabiliteit ofwel core stability wordt gefocust. Ook in de sportwereld neemt rompstabiliteit een prominente rol in.

Die optimale rompstabiliteit bekomen we door de spiergroepen in het bekken, de heup en de romp. Wanneer zij het lichaam in balans houden, zullen ook de spieren op andere plaatsen in het lichaam optimaal functioneren.

Functionele training bij Revalab in Avelgem

Revalab in Avelgem zorgt dan ook voor een programma op maat.

Je kunt bij ons terecht voor onder meer Redcord, een vernieuwend systeem waarbij door middel van instabiele touwen oefeningen worden uitgevoerd tegen het eigen lichaamsgewicht. Deze vorm van suspensietraining zorgt een surplus aan kracht, balans, coördinatie en rompstabiliteit. Bij andere oefeningen maken we gebruik van een Swiss ball die de romp en wervelkolom versterken.

Bij Revalab in Avelgem kun je terecht bij Sofie Deprez, Nele Vantieghem, Joke Vanoosthuyse, Aaron Devlieger en osteopaat Pieter De Niel. Heb je verder nog vragen? Maak een afspraak in de praktijk.