Behalve de nekschool en rugschool kun je in onze praktijk ook terecht voor McKenzie-therapie. Deze behandelmethode heeft in het verleden haar nut bewezen bij lage rugklachten en nekproblemen. Maar ook schouderklachten en pijn aan de elleboog, heup en knie kunnen worden behandeld met McKenzie-therapie.

McKenzie-therapie gaat uit van het principe van zelfbehandeling

De therapie ontleent haar naam aan de Nieuw-Zeelandse kinesitherapeut Robin McKenzie. Hij ging uit van het principe dat, net zoals dagelijkse bewegingen pijn en overbelasting veroorzaken, andere dagelijkse bewegingen diezelfde pijn kunnen laten verdwijnen.

Als patiënten die juiste bewegingen worden aangeleerd, dan zijn ze als het ware in staat om zichzelf te genezen. Op die manier kunnen andere ongemakkelijke behandelingen of zelfs operaties worden vermeden.

Het zorgt bovendien voor meer zelfstandigheid bij de patiënt.

Een gezamenlijke zoektocht hoe we de pijn kunnen verminderen

Na eerst te luisteren naar jouw klachten en een uitgebreid lichamelijk onderzoek zoeken we samen welke bewegingen jouw klacht verminderen. Een bepaalde beweging kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat bij lage rugklachten de uitstralende pijn naar de benen afneemt.

Vervolgens oefenen we tijdens verschillende sessies samen die bewegingen in. Die kun je dan thuis verder inoefenen. Op die manier leer je zelf hoe je jouw pijn (nek, rug, schouder, heup, knie) onder controle houdt.

McKenzie-therapie zet zo maximaal in op pijnvermindering, preventie en zelfredzaamheid.

McKenzie-therapie bij Revalab in Avelgem

In onze praktijk is kinesitherapeute Sofie Deprez gespecialiseerd in McKenzie-therapie. Heb je nek- of rugklachten of wil je meer weten over McKenzie-therapie? Maak een afspraak in de praktijk.