Met sportkinesitherapie bedoelen wij zowel de behandeling van het sportletsel in al zijn facetten als de preventie van sportletsels.
Op basis van een gericht klinisch onderzoek wordt er een individueel behandelplan opgesteld.  Elke blessure is immers verschillend. De sporter, van welk niveau ook, zal individueel begeleid worden doorheen heel de revalidatie in een aangename, dynamische praktijksfeer.

Net zoals bij rugklachten ligt een beperkte mobiliteit en/of stabiliteit vaak aan de basis van een (chronische) blessure. Zo kan een speerwerper schouderklachten ontwikkelen ten gevolge van een gebrekkige stabiliteit of een spieronevenwicht thv het schouderblad. Dit schouderblad is op zich dan weer afhankelijk van de stabilisatie thv lage rug, bekken, heupen,… Daarnaast worden ook andere aspecten als lenigheid, kracht, coördinatie geëvalueerd. Het is duidelijk dat een lichaam maar zo sterk is als zijn zwakste schakel en dat een blessure niet als een geïsoleerd probleem kan en mag beschouwd worden.

Om blessures te behandelen wordt een oefenprogramma opgesteld. Binnen deze oefenprogramma’s wordt sportspecifiek en functioneel getraind, zodat u kunt hersellen tot op uw oorspronkelijk sportniveau.