Sportkinesitherapie helpt om sportblessures te behandelen en te voorkomen.

Het olympische motto ‘citius, altius, fortius’ (‘sneller, hoger, sterker’) is een nobele doelstelling, maar kan tegelijk leiden tot overbelasting. Sporten is en blijft gezond, als het nu op recreatief niveau gebeurt of om professionele sporters gaat. Maar het is belangrijk om je eigen grenzen te kennen. Anders zijn sportblessures onvermijdelijk.

Daarom dragen we bij sportkinesitherapie blessurepreventie hoog in het vaandel.

De vijf pijlers van sportkinesitherapie

Binnen sportkinesitherapie zien we grotendeels vijf aspecten.

Sportrevalidatie na een operatie

Wanneer een sportletsel van die aard is dat enkel een operatie soelaas kan bieden, dan zijn we er als sportkinesitherapeut om je opnieuw op weg te helpen. De sportletsels die we tegenkomen variëren van artroscopie (kijkoperatie), polsoperaties (carpaal tunnel syndroom) en schouderproblemen (rotator cuff letsels), kruisband- en meniscusoperaties tot allerlei breuken.

Start to sport

Wie nog nooit heeft gesport, of na lange tijd opnieuw de loopschoenen wil aanbinden of lange fietstochten maken, raden we aan om bij ons langs te komen voor een medische check-up. Zo kom je meteen te weten waar je eventueel op moet letten om blessures te voorkomen.

Het verbeteren van je sportprestaties

Ben je al een geoefend sporter en wil je jouw prestaties verbeteren, dan helpt sportkinesitherapie je daarbij. We maken op basis van jouw sportieve doel een plan op en stimuleren je om je doel te bereiken, met aandacht voor blessurepreventie.

Aandacht voor kleine sportblessures

Soms loopt het niet van een leien dakje. Je komt bijvoorbeeld ten val en ondervindt de hinder van een lichte verstuiking. Via sporttaping verlichten we de pijn en zorgen we ervoor dat je snel maar verantwoord je sportieve activiteiten kunt hervatten.

Sportmassage ter recuperatie

Bij de sportkinesitherapeut kun je ook langskomen voor een sportmassage. Het zorgt voor een sneller spierherstel en verbeterde spierconditie. Omdat de massagetechnieken de doorbloeding verbeteren worden afvalstoffen makkelijker uit de spieren afgevoerd.

Sportrevalidatie en kinesitherapie bij Revalab in Avelgem

Bij Revalab in Avelgem stellen we op basis van jouw niveau een plan op, een revalidatieplan of een plan om intensiever te sporten. Dat gebeurt steeds onder begeleiding van een van onze kinesitherapeuten.

Wil je beginnen sporten, heb je ongemakken tijdens het sporten of wil je meer weten over onze sportkinesitherapie? Bij Revalab in Avelgem kun je terecht bij Sofie Deprez, Nele Vantieghem, Joke Vanoosthuyse, Aaron Devlieger en osteopaat Pieter De Niel. Maak een afspraak in onze praktijk.