Je kunt in onze groepspraktijk terecht voor Neurostructurele Integratie Therapie (NST). Misschien hoorde je nog niet over deze therapie. Daarom vertellen we meer over deze bijzondere therapievorm die heilzaam kan zijn voor heel wat ongemakken zoals rugklachten, artrose en chronische pijn
Neurostructurele Integratie Therapie zorgt voor balans
Het uitgangspunt van Neurostructurele Integratie Therapie ligt bij het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. De behandeling focust op de wervelkolom, buik, ledematen en de schedel en is volledig pijnloos. Via verschillende manuele technieken, waarbij we met de duimen en vingers een korte rollende beweging maken op spieren en pezen, stimuleren we de zelfherstellende kracht van het lichaam.
Op die manier zetten we eigenlijk een blijvend proces in gang. Neurostructurele Integratie Therapie is daarom een goede behandelmethode voor mensen die kampen met langdurige en lastige klachten.
Een allesomvattende therapievorm met blijvende resultaten bij chronische pijn
Omdat we tijdens de behandeling de bindweefsellaag rondom de spieren prikkelen, beperken de effecten zich niet tot de behandelde plaats. Ook de ermee verbonden gebieden worden geprikkeld. Neurostructurele Integratie Therapie is zo een allesomvattende therapievorm.
Om die reden is de therapie behalve voor lichamelijke ongemakken ook heilzaam voor mentale klachten zoals depressie, burn-out en stressklachten.
Een goede behandelmethode op lange termijn voor complexe klachten
In de inleiding hadden we het al over rugklachten en artrose. Maar Neurostructurele Integratie Therapie kan voor een heleboel ongemakken worden aangewend. Zo is het ook effectief gebleken bij onder meer hoofdpijn, nekklachten, bekkenpijn en bekkeninstabiliteit, astma, menstruatieklachten en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS).
Meer weten Neurostructurele Integratie Therapie bij chronische pijn bij Revalab in Avelgem?
In onze groepspraktijk is kinesitherapeut Sofie Deprez gespecialiseerd in Neurostructurele Integratie Therapie. Concreet bestaat Neurostructurele Integratie Therapie uit meerdere sessies die telkens zo’n 20 à 30 minuten in beslag nemen. Na 2 tot 3 sessies is verbetering merkbaar.
Heb je last van rugklachten, gewrichtsklachten of een van de andere bovengenoemde ongemakken of heb je nog vragen over deze therapie?
Bij Revalab in Avelgem kun je terecht bij kinesitherapeuten Sofie Deprez, Nele Vantieghem, Joke Vanoosthuyse, Aaron Devlieger en osteopaat Pieter De Niel. Maak een afspraak in onze praktijk.