Heb je liespijn na het lopen of wandelen? Sta je ’s morgens op met liespijn of ondervind je pijn tijdens je dagelijkse bezigheden? Dan weet je hoe vervelend liesklachten zijn. Ze kunnen bovendien lang aanslepen. Liespijn behandelen is dan ook belangrijk. Bij Revalab in Avelgem staan onze kinesitherapeuten klaar om je van je liesklachten af te helpen.
Het is moeilijk om onze liezen te sparen
Net zoals onze schouder is de lies een scharnierpunt in ons lichaam. Dat betekent dat we de lies nauwelijks kunnen sparen tijdens zowel het sporten als in het dagelijks leven. We gebruiken de lies bij zowat alles: rechtstaan, trappen doen, wandelen, fietsen,… Een overbelaste lies raakt dus eigenlijk nog meer belast. Een liesblessure kan na verloop van tijd dan ook chronisch worden.
Onze liezen krijgen het zwaar te verduren tijdens het sporten
Wist je dat liesblessures in de top drie staan van voetbalblessures? Maar niet enkel voetbal zet onze liezen onder druk. Zowel duursporten (langeafstandslopen), explosieve sporten (volley, basket, tennis) als sporten waar lenigheid een grote rol speelt (gymnastiek) zijn een bron van liesblessures.
Hoe behandelt de kinesitherapeut liespijn?
Wanneer je in onze praktijk in Avelgem langskomt met liespijn, kijken we in de eerste plaats naar je rompstabiliteit. Ook een blokkade in de bekkenregio, rug of heup kan liesblessures veroorzaken. Het is de bedoeling van de therapie om de zwakkere punten die de lies beïnvloeden te versterken. Dat gebeurt onder meer door:
- Oefeningen die de adductoren sterker maken
- Oefeningen die de belastbaarheid van de romp verhogen (core stability)
- Dry needling therapie om spierpijn te verminderen
Kom ook langs met een liesbreuk en liesklachten na een keizersnede
We hebben allemaal al van een liesbreuk gehoord. Bij een liesbreuk is het spierweefsel in de buikwand ter hoogte van de lies verzwakt. Soms is een operatie nodig. In onze praktijk kun je hierna revalideren.
Een keizersnede kan bekkenpijn en liesklachten veroorzaken, meestal als gevolg van littekenweefsel. Specifieke rekoefeningen maken je bekken, buik en rug opnieuw soepeler.
Meer weten over liespijn behandelen bij Revalab in Avelgem?
Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen bij liesklachten?
Bij Revalab in Avelgem kun je terecht bij kinesitherapeuten Sofie Deprez, Nele Vantieghem, Joke Vanoosthuyse, Aaron Devlieger en osteopaat Pieter De Niel. Maak een afspraak in onze praktijk.