PIETER DE NIEL OSTEOPAAT REVALAB AVELGEM 
Vanuit een grote interesse in sport en een al even grote fascinatie voor het menselijk lichaam, begon Pieter in 2004 aan de Ugent kinesitherapie en revalidatiewetenschappen te studeren, met als afstudeerrichting muskuloskeletale kinesitherapie en sport.
In 2009 schreef hij zijn masterproef over de invloed van de intensiteit van een trainingsprogramma op de Heart Rate Variability en studeerde hij af met onderscheiding.
In 2011 begon hij te werken als kinesitherapeut voor het eerste elftal van KV Kortrijk.
Na zijn studies als kinesitherapeut, startte Pieter de opleiding osteopathie aan de International Academy voor Osteopathie te Gent.
In 2015 schreef hij zijn thesis over het effect van een rugbehandeling op de revalidatie van sporters met knieklachten, en behaalde hij met onderscheiding zijn Diploma in Osteopathie.
Momenteel specialiseert Pieter zich in de osteopathische behandeling van sporters.
Sporten en bewegen is van groot belang voor een goede gezondheid. Als sporter, of het nu topsporter of recreant is, onderwerp je je lichaam aan een constante belasting. Denk bijvoorbeeld aan de belasting van de onderste ledematen en rug bij lopers of triatleten, schokken bij snelle richtingsveranderingen tijdens basketbal, volleybal of tennis, valpartijen bij wielrenners, impacttrauma’s bij voetballers, enzovoort. Om deze belastingen optimaal te verwerken, is het belangrijk dat je lichaam volledig in balans is, om het risico op blessures zo laag mogelijk te houden. Ook al lijken deze blessures soms vrij klein, is het toch belangrijk om deze te laten behandelen. Je lichaam gaat immers compensaties ontwikkelen om om te gaan met de blessures, wat dan weer tot grotere problemen of chronische klachten kan leiden.
Bij Revalab in Avelgem  maakt Pieter als osteopaat deel uit van een multidisciplinair team.
Soms loopt het echter toch ergens fout. In dat geval kan je bij Pieter terecht voor de osteopathische behandeling van onder andere volgende klachten:
  • rugklachten: bvb lumbago, ischias, blokkades, artrose, hernia
  • problemen ter hoogte van de nek: bvb nekpijn, stijfheid, whiplash, blokkade, torticollis, uitstralende pijn in arm en schouder
  • terugkerende sportblessures: bvb tendinopathie (tenniselleboog, golfelleboog, achillespees, kniepees), bursitis, spierscheuren, spierkrampen, verstuikingen, stressfractuur, lopers knie, jumpers knie
  • neurologische problemen zoals uitstralingspijn, tintelingen, krachtsverlies, oorsuizingen, duizeligheid
  • spijsverteringsproblemen zoals maagpijn, krampen, constipatie, diarree
  • verschillende vormen van hoofdpijn, bvb migraine, spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn
  • chronische sinusitis, keelpijn, oorpijn, verkoudheden
  • urogenitale problemen zoals blaasontstekingen, incontinentie, menstruatiestoornissen
  • vitaliteitsproblemen